Energie Agora

Uitputting: De tweede Energie Agora vanuit het Huis van de Toekomst

Was1

‘Energieverbruik in Nederland is veel hoger dan in andere delen van de wereld. Wat wij in Nederland energiearmoede noemen, is in vergelijking hiermee nog altijd decadent,’ stelt Kris de Decker bij aanvang van de tweede Energie Agora van het Huis van de Toekomst.

Deze keer gaat het over uitputting en schulden. Kris legt direct de vinger op de zere plek: ‘Want over welke uitputting hebben we het nu? Het klimaatakkoord van Parijs is duidelijk. Alle Westerse landen moeten fors minderen. Ook als mensen schulden hebben, in wat we hier in Nederland energiearmoede noemen, moet het energieverbruik omlaag.’

Lees meer "Uitputting: De tweede Energie Agora vanuit het Huis van de Toekomst" »


De wijk als communicatiestrategie: de eerste Energie Agora vanuit het Huis van de Toekomst

Energieagora

‘Vierhonderdduizend jaar gebruikte de mens duurzame energiebronnen: spierkracht en vuur. Alleen de laatste zeventig jaar gas. En nu gaan we weer van het gas af.’ Kris De Decker geeft energiegeschiedenisles in de eerste Energie Agora van het Huis van de Toekomst.

Online, want corona. ‘Niet ideaal, niet al onze buren zijn digitaal vaardig. Maar daar hebben we iets op gevonden,’ legt Klaas Burger uit. ‘Wacht maar af.’ Hij leidt vanachter zijn laptop de Agora.

Lees meer "De wijk als communicatiestrategie: de eerste Energie Agora vanuit het Huis van de Toekomst" »