Welkom in het Huis van de Toekomst
Powerbieb: Handboor

Boijmans in de Stad: De menselijke energiecentrale

We zijn in 2030. Bospolder-Tussendijken, ooit een arme Rotterdamse woonwijk, is volledig klimaatneutraal. De energieproductie steunt geheel op lokaal beschikbare bronnen: menskracht en biomassa, aangevuld door wind- en zonne-energie als de weersomstandigheden gunstig zijn.  Alle huishoudelijke taken worden gemeenschappelijk georganiseerd. De pleinen in de buurt zijn uitgerust met openbare keukens, kantines, badhuizen, wasruimtes en toiletten. 

Huis-van-de-toekomst

Zo begint het denkbeeldige scenario over een sociaal rechtvaardige, klimaatneutrale wijk in Rotterdam, waar alle energie ter plaatse wordt opgewekt en waar het energieverbruik radicaal is gedaald. Het scenario, ontwikkeld door Human Power Plant, wordt het vertrekpunt van een dialoog met buurtbewoners, wijkwerkers, beleidsmakers en energie-experts. Hoe kunnen we samenleving doen werken zonder fossiele brandstoffen?

De eerste steen van de klimaatneutrale wijk wordt op 1 oktober gelegd. Dan openen we het HUIS VAN DE TOEKOMST aan de Jan Kobellstraat 56a in Rotterdam. Het huis van de toekomst verbeeldt het interieur van een woning in 2030 waar alle energie door lokale energiebronnen wordt geleverd. Er staat een bibliotheek met klimaatneutrale oplossingen, er wordt aan prototypes gebouwd, en er wordt gepraat en gedebatteerd over wat de energietransitie nu eigenlijk betekent. 

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).