Deze Rotterdamse wijk draait 100% op menskracht, biomassa, zon en wind
Boijmans in de Stad: De menselijke energiecentrale

Welkom in het Huis van de Toekomst

Huisvdtoekomst

Doe mee met het HUIS VAN DE TOEKOMST op menskracht! BoTu gaat van het gas af. Hoe wil jij dat de wijk na de energietransitie er uit ziet? En wat betekent dit voor je woning als je alle energie zelf moet opwekken? We horen graag jouw ideeën, klachten en ervaringen!

Je bent je eigen energie

In het HUIS VAN DE TOEKOMST werken we met één basisregel: je bent je eigen energiebron. En als je zelf je energie moet opwekken, ga je kritisch nadenken over wat je nodig hebt. Door samen te werken kun je energie besparen en ontstaan nieuwe contacten. Zo wordt het behalve nuttig ook leuk.

Programma en prototypes

Met een team van kunstenaars, Rotterdamse professionals en buren werken we aan de vormgeving van het HUIS VAN DE TOEKOMST. Allereerst maken we een scenario voor BoTu op menskracht. Daarna testen we met prototypes hoe een woning op menskracht er uit kan zien. De beste ideeën worden uitgevoerd in het HUIS VAN DE TOEKOMST op nummer 58-A.

Contact

Neem voor meer informatie over het HUIS VAN DE TOEKOMST contact op met Melle Smets, info [apestaartje] mellesmets [punt] nl.

Wil je meedoen? Neem dan contact op met Willem Beekhuizen, info [apestaartje] beekhuizenbindt [punt] nl.

Draag je als professional verantwoordelijkheid voor de transitie? We zijn nieuwsgierig naar je leervragen! Neem contact op met Klaas Burger, klaas [apestaartje] academievoorbeeldvorming [punt] nl.

Huis-van-de-toekomst